Първи детски ресторант Светулка отвори врати на 16.12.2017г в София

svz

Мили, приятелю на Светулката, здравей!
Както вече знаеш, новият проект – ресторант Светулка е вече факт.
Минах през много трудности за да направя всичко за което съм мечтала. Смятам, че подкрепата и безрезервната обич с екипа ми е формулата за успех на всеки един мой проект. Усилията и напрегнатата работа не ни отказа да вървим напред. Напротив, тя ни обедини и ни накара да заработим още по- отговорно.
Няма да скрия, че идеите ни бяха подкрепени от една моя приятелка Джиджи, която направи стратегия за популяризирането на самия проект и помогна с прекрасната визия на събитието.
Самата идея беше доста трудна за реализиране, защото от едно прекрасно място в което аз и екипа ми си работихме тихичко и спокойно години наред, трябваше да го превърна във вълшебна гора и да има приказен елемент на омагьосване. Ще попиташ, може би защо?
Защото, когато децата идват, независимо дали са големи или малки, желаех те да влизат в друга обстановка, която реално да ги откъсва от забързаното ежедневие на уроци и училище и да им даде спокойствие и радост от това, което правят.
Прекрасната визия за омагьосаната гора направи една моя приятелка, която изработва всички рекламни материали на Светулката. Вили, много бързо усети какво имам предвид и беше намерила точните детайли, които отговаряха на нашата приказка. Без да губим време се заехме да разработваме – дивото в гората, за това усещане да има много светулки , вълшебна къща, река и много горски животни, които още повече да ни накарат да се почувстваме свободни и щастливи в това, което правим. А в същото време да не нарушаваме професионалната визия на нашия демонстрационен център ShowHow. Тук на това място се родиха доста успешни идеи свързани с обучението на децата и нямаше как ние да не продължим да се развиваме в тази посока, прибавяйки елементи на дивото и същевременно загадъчно горско вълшебство – или по- точно казано – да отворим вратата на чудесата в кухнята за малки и големи.
А, МАЛКИТЕ ДЕЦА БЯХА ПРЕКРАСНИ. Токова радост видях в очите им. Бяха се приготвили да сготвят целият свят. И разбира се го направиха. Толкова съм доволна, че дойдоха нови деца, които искат да се запишат в готварската ни академия и да се научат да готвят щастие. Браво и на мамите!
ТЕ бяха прекрасни, спокойни, весели и много подкрепящи. Благодаря ви за всички страхотни думи и пожелания, които ни подарихте.
Възрастовата граница на малките светулчици беше от 5г-11г. И разбира се, нито едно дете не мръдна от мястото си с желание да приготвя нещата, които бях обявила в началото на събитието. И пак опитът ми показа, мили приятелю, колко е важно да не подценяваме възможностите на детето и да го стимулираме да бъде смело и отговорно в кухнята, разбира се под наше ръководство.
За да научим децата да бъдат внимателни, трябва :
– да им дадем шанс за изява
– да ги обичаме и подкрепяме
– да променим мисленето в посока, че храненето и готвенето за децата са дори и по- важни от уроците в училище
– да ги научим да се грижат за своето здраве
– да им покажем колко е важно да работят в екип
Много се зарадвах, че дойдоха и големите деца, които бяха на възраст от 12-16г и групата на Шаро както ги кръстихме набързо започна да готви в темпо без да има капризи, без да чуя оплакване. Както можеш да се досетиш, те са прекрасни млади хора, с които работата е доста лесна и няма място за притеснение, напротив, те те мотивират да си бърз и креативен, за да не им загубиш интереса.
И разбира се не закъсня идеята да си създадем група по готварство за деца от 12-18г, които искат да се научат да готвят.
А, знаеш ли, колко дълго време тази идея ми беше в главата, но някакси не оставаше време да я реализирам. Както казват старите хора – всичко с времето си..

Благодаря на шеф Ники Петров за прекрасните рецепти, на шеф Генади Велчев за вкусната храна, организацията и подготовката на самото събитие, на Дани и Роси за съпорта в кухнята, на Еллина за импровизирания магазин, на Криси за подредбата на гората и на най- вече на моята приятелка Ирина Тенчева, която безрезервно ме подкрепя с такъв ентусиазъм, че нямам право на грешки.

В навечерието на Коледните празници искам да отправя своята благодарност към теб приятелю, за това, че беше с мен през цялата година и ме подкрепяше във всички мои начинания.
Благодаря на фирма Томеко и на моята любов Жоро, който нито веднъж не се отказа да повярва в моите мечти и е до мен във всяко едно мое начинание.
Благодаря за възможността да имам най – добрата база на балканите, която ми дава възможност да предложа висококачествена услуга без компромис.
И накрая да споделя, че аз съм най- щастливия човек на света.
Бъдете добри, и се радвайте на малките неща!
Ваша приятелка, Светулката!

Вашият коментар