Светулка

Къщулката – нашата локация за тайни събития На зелено, на открито, на закрито, под земята, на високо в небето, а в същото време под един покрив – това е новата тайна локация за събития на Светулката.
 Кръстихме я Къщулка, защото всъщност това е нашият дом – съграден с много любов, внимание, грижа и вкус към екзотичните пътешествия. Там ще ви посрещнем на 4 различни места за 4 различни кулинарно-сетивни преживявания: на зелено, на открито, на закрито, под земята и на високо в небето. Ще сервираме домашно приготвена храна по рецепти, донесени от множеството ни пътешествия по света. Ще си припомним наситения вкус на Африка, пикантното на Изтока и опияняващия аромат на Ориента. В тези кулинарно-пътешественически преживявания главна роля ще имат отбрани шеф-готвачи, също влюбени в пътешествията като нас. Първите събития ще направим с шеф Георги Бойновски, с Джун и Рене Йошида и Севда Димитрова. Те ще претворят спомените си в ястия, а ние с нашите гости ще споделим удоволствието от храната и ще си припомним приключенията от времената, когато трудно се задържахме вкъщи. 
Добре дошли са в нашия дом всички любители на добре приготвената храна, на интересно разказаните истории, на далечните пътешествия и близките срещи. Къщулката се намира в сърцето на голяма градина, приютила над 3 000 растения в една от вилните зони на София и може да приеме до 50 души. Кувертите ни свършват бързо, а мястото разкриваме само на смелите, решили да отворят сърцето си за това ново приключение, сътворено с любов от Светулката. Очакваме ви в Къщулката!

Детска академия по готварство

"Да сготвим щастие в кухнята на Светулка" е детска академия за любители готвачи, в която ще покажем на децата как лесно, бързо и с много настроение да си приготвят здравословна храна в домашни условия, като преди това сами са избрали най- качествените продукти.

Могат ли сандвичите да бъдат здравословни? Да. „Вземи една светулка в ръката си“ ще ви покаже 12 вида сандвичи, в зависимост от възрастовата група на децата (от 1-ви до 12-и клас).

Детски ресторант "Светулка" e интензивен курс за работа в ресторант, за деца на възраст от 4 до 15 години, в който участниците ще научат основните професионални позиции в гурме ресторантите:- създаване на тематично тристепенно меню, съобразено с повода и сезона- как да пазаруваме – лесни трикове за подбор и съхранение на качествени продукти- реализация на избраната рецепта - подготовка на продуктите, спазване на работна хигиена, приготвяне и сглобяване на ястието- поднасяне на блюдата – основни моменти в сервирането и отсервирането

Рождени дни с готвене – Направете рождения ден на вашето дете едно незабравимо и специално преживяване. Рожденникът ще бъде истински master chef в кухнята. Рецептите, които сме избрали, предварително се разработват и тестват от нашите готвачи, специално за децата. Ние не си играем на готвене, ние творим и празнуваме!

Полезно готвене за малки и големи - По предвартелно запитване, Организираме детски готварски курсове, в които децата сами приготвят полезни и здравословни рецепти. По време на курса ще научим малките готвачи как да пазаруват, как да съчетават правилно продуктите и да ги обработват, за да запазват полезните им качества. Ще събудим у тях чувството за естетика по отношение на сервиране и хранене. Ще покажем основите за правилно поведение на масата. И всичко това, съчетано с много забавление и добро настроение.
  What do we do?

  Светулкови вечери-Гурме събития

  Светулкови вечери – Прекайте една незабравима вечер със семейството и приятелите си в нашия уютен ресторант, където специално поканен шеф готвач ще приготви пред очите ви своите кулинарни шедьоври. Ще имате възможност да се насладите на висша кулинария и естетика на сервиране. За всяко издание на събитието, гостуващият шеф готвач създава специално меню, което да събуди сетивата ви за вкусно приключение. За различните ястия, избираме най- подходящите вина, които производителите представят пред вас.

  Един живот в рецепти: Ако освен добрата храна харесвате и добрите истории, то този формат е точно за вас. В него шеф-готвачи приготвят кулинарните си шедьоври пред очите ви и разказват личната си история през рецептите. Защо един обича мащерка, друг завършва любимото си ястие си с щипка самардала? Кое ги е вдъхновило за най- добрите им постижения? Кои са трудностите, които са ги изградили като шеф-готвачи? Изобщо, кой е човекът, който приготвя божествената храна и какво от себе си влага в нея. Да, става доста лично… Защото висшата кулинария не е просто добри продукти обработени по правилния начин, тя е и личността на готвача, уменията му придобити на различни места, научени от различни хора и при най- различни обстоятелства. Всяка вечер има свой уникален сценарий, който се разгръща в жив диалог между готвача и неговите гости. Всеки от тях има своята специална роля и пълен визуален достъп до приготвянето на ястията. Участниците могат да се докоснат от близо до кулинарното майсторство и да се включат активно във всяко действие от представлението. „Един живот в рецепти“ е история, разказана по необикновен начин, между хора, които споделят обща страст. Записана в тефтер с рецепти, тя ни разкрива характери и случки, емоции и аромати. Разказваме я на маса, сред кръг от приятели, гладни за радостите от живота.
   What do we do?

   Team building с готвене

   Тиймбилдинг с готвене - Искате да сплотите екипа си, какъв по-добър начин от това да приготвите храната си заедно, а след това да ù се насладите?Ние ще организираме вашия готварски тиймбилдинг. Знаем, че това е сигурен начин за сближаване на хората и развиване на доверие един към друг. Готвим и се забавляваме заедно.

   Частни и фирмени партита В естетичния и просторен демонстрационен център ShowHow на фирма Томеко може да организирате частно или фирмено парти (тиймбилдинг) от 20 до 75 гости. Изпратете ни запитване за дата и брой гости и ще подготвим специална оферта за вас. 

   Мястото само по себе си е изключително модерно, просторно и подходящо за наемане и организиране на частни партита, тиймбилдинги или уъркшоп ивенти. Екипът ни има сериозен опит в организирането на корпоративни, кулинарни, професионални и детски събития и обучения. Разполагаме с мултимедия, на която може да направите и кратка фирмена презентация при желание от ваша страна. 

   Можем да предложим тема за кулинарен тимбилдинг - българска, италианска, вегетарианска или друга кухня и така по ефективен и забавен начин да сплотите своят екип, като дадете шанс заедно на колегите си да сготвят обяд или вечеря, които след това да споделите заедно. Храната и виното имат своят чар, да носят удоволствие за сетивата и да създават приятни и непринудени разговори. Кулинарните тиймбилдинги, които организираме се провеждат с водещ шеф-готвач от нашият екип.

   Вечери на българската национална кухня
   Традиционната българска кухня радва небцето на всички чужденци, които се докоснат до нея. Затова и ние като център, предлагащ различни иновативни кулинарни събития, даваме възможност за истинско готварско забавление на групи чуждестранни гости да запретнат ръкави и да сложат белите шапки. „Вечери на българската национална кухня“ са предназначени за туристически агенции или компании, които посрещат чуждестранни гости и искат да им покажат вкусната страна на живота в България, по различен начин. Ние ви осигуряваме възможност да ги забавлявате като ги направите съпричастни към готварските техники, типични за страната ни. Вашите гости ще могат да научат повече за българските традиционни ястия, подправки и автентични рецепти. Ще им покажем как се меси хубав хляб и апетитна, хрупкава баница. След като приготвят вечерята, гостите ви ще разберат колко важна част от живота на българите са насладата и радостта от споделянето на храната с близките. Може да организирате и само „Вечеря българска национална кухня“ с меню предварително създадено за групата, без да е необходимо гостите ви да готвят. Така ще се насладите на традиционна българска храна, приготвена специално за групата ви. По време на „Вечери на българската национална кухня“ запознаваме участниците с нашите народни обичаи и песни, автентични носии и инструменти. Предлагаме възможност за програма с български изпълнители, които са чудесен музикален фон за вашето събитие.
    What do we do?

    Дамски клуб "Змиярника"

    Искате ли да сте модерни и различни, когато се срещате с приятелки или организирате парти в тяхна чест? Заповядайте на дамско парти при нас! Демонстрационният ни център ShowHow ще се преобрази в стилна зала за коктейли, хапки и мечти. От нас подготовката, а от вас доброто настроение и желание за забавление. Изберете от нашите предложения: Моминско или дамско парти с ароматно демонстрационно готвене. Дамски бизнес ивент-семинар или презентация на продукти, предназначени за дами и възможност за обмяна на бизнес контакти и идеи след събитието. Ще ви поглезим и с нашите специални предложения за подарък към всеки гост – бутикови, ръчно приготвени бонбони, сладки или шоколади по специалните рецепти на Светулката.

     Нашето производство 

     • Лютеница
     • Кьопоолу 
     • Айвар
     • Сладка
     • Сладоледи
     Търсене